domingo, 5 de septiembre de 2010

Valledor presente en Xixón el 8 setiembre

Segun recueye l'últimu númberu del selmanariu Les Noticies, Francisco Javier García Valledor, militante destacáu d'IU y ex Conseyeru de Xusticia y Interior va tar presente na concentración de Xixón. Valledor camienta que "esti añu ye la primer vez dientro del asturianismu qu'hai una voluntá de xuntura, tanto de partíos como de persones independientes, dalgo que va ser perimportante pa esti Día d'Asturies" y fala de la necesidá de llograr un proyeutu "lo más ampliu, diversu y plural posible".
Valledor, postuláu por dellos medios como candidatu d'una hipotética candidatura conxunta asturianista proyeutu, afirma que ye perimportante que les fuercies polítiques entamen a falar p'algamar una candidatura xunitaria pal 2011. "Dientro de les cuestiones de les que tendrán que falar ta la de quién ye'l candidatu, pero a min paezme que nesti momentu soi absolutamente secundariu", declara a Les Noticies l'ex-parllamentariu na Xunta Xeneral, hasta la so dimisión por discrepancies.
Señala Valledor que "tovía" milita n'IU onde  hai "muncha xente ta farto de la dirección y de la estratexa política, onde dalgunos se tan agarrando al poder" que en dalgún momentu tendrán que dicidir que facer, "nun se si será enantes o dempués de les elecciones, pero hai xente que tien posibilidaes de formar parte d'un proyeutu políticu nuevu n'Asturies" desplica.

1 comentario:

  1. LLamentable. Otra cruciada d'Izquierda Xunida pa desactivar el soberanismu asturianu, y la xente del BA o espabilen y ponen fin a esto, o ye que nun paguen la pena como patriotes.

    Salú ya dixebra!

    www.frayandocadenes.blogspot.com

    ResponderEliminar